Ananasinis
BBQ mėsainis
Ananasinis mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelių su sezamais
  • 500 g jautienos faršo 4 kiaulienos griežinėlių
  • 4 griežinėlių šviežio ananaso
  • 4–6 šaukštų majonezo
  • kelių šaukštų smulkintų konservuotų Chalapos paprikų
  • salotų lapų
  • druskos ir pipirų

Vidurvasaris – ilgo vakarojimo lauke laikas, kuriam puikiai tiks šis mėsainių receptas. Vadinkime jį Joninių mėsainiu. Su keptais ananasais ir Chalapos paprikomis paaštrintu majonezu. Tiesiog niam niam.

KAIP GAMINTI?

Mėsos paruošimas

  • Paruoškite iš jautienos paplotėlius ir iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  • Kepsninėje arba keptuvėje su grotelėmis kepkite jautienos paplotėlius, kol jie gražiai apskrus.

Padažo paruošimas

  • Kepsninėje apkepkite ir kiaulienos juosteles bei ananaso griežinėlius.
  • Sumaišykite majonezą su smulkintomis Chalapos paprikomis.

Bandelių paruošimas

  • Paskrudinkite mėsainio bandeles, abi puseles. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Mėsainių bandelę iš abiejų pusių sutepkite majonezu su Chalapos paprikomis.
  • Ant apatinės bandelės dalies dėkite salotos lapą, tuomet mėsos paplotėlį, ant jo – ananaso griežinėlį.
  • Ananasą uždenkite kiaulienos juostele, ant jos dėkite salotų.
  • Uždenkite mėsainio bandele – sultingas ir gaivus ananasinis mėsainis paruoštas!