Bahn mi
mėsainis su vištiena
Banh Mi mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 1 vieneto „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelės su sezamais
  • 1 vištienos filė paplotėlio
  • 4–6 šaukštų majonezo
  • 1 šaukštelio sojų padažo
  • pusės žaliosios citrinos sulčių
  • pusės šaukštelio „Sriracha“ arba kito aštraus čili padažo
  • 2 salotos lapų šviežios kalendros
  • šviežios aitriosios paprikos
  • druskos ir pipirų
  • pusės marinuoto agurko
  • 1 marinuotos morkos
  • 5 marinuotų ridikų
  • 1-2 šaukštų acto
  • Pusės stiklinės vandens
  • 4 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio druskos

Vietnamietiškas mėsainis ruošiamas iš vištienos paplotėlio, majonezo su prieskoniais ir marinuotų daržovių. Galima ir liežuvį praryti!

KAIP GAMINTI?

Mėsos paruošimas

  • Keptuvėje gerai iškepkite vištienos filė.
  • Pagardinkite ją druska ir pipirais.
  • Pagardinkite majonezą sojų padažu, „Sriracha“ ir žaliosios citrinos sultimis.

Daržovių paruošimas

  • Pirmiausia paruoškite marinuotas daržoves.
  • Supjaustykite agurką, nuskustą morką ir ridikus plonomis riekelėmis ir sudėkite į indą.
  • Į puodą įpilkite 1-2 šakštus acto, pusę stiklinės vandens, 4 šaukštus cukraus, 1 šaukštelį druskos ir užvirkite.
  • Karštą marinatą užpilkite ant supjaustytų daržovių ir atvėsinkite kambario temperatūroje.
  • Atvėsusias marinuotas daržoves uždenkite dangčiu ar maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą.
  • Marinuotas daržoves galite paruošti prieš vieną ar kelias dienas.

Bandelių paruošimas

  • Paskrudinkite abi mėsainio bandelės puseles. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Abi bandelės dalis sutepkite majonezu.
  • Ant bandelės pagrindo dėkite salotos lapą, vištienos filė dėkite ant viršaus.
  • Galiausiai dėkite marinuotas daržoves, jas gausiai pabarstykite kalendra.
  • Uždėkite ant viršaus kitą bandelės dalį – kvapnus mėsainis paruoštas!