Egzotiškas
mėsainis pagal „Ant medinės lentelės“ receptą
Egzotiškas mėsainis - Vilniaus duoma

JUMS REIKĖS:

  • 500 g. šviežios lašišos filė
  • kelių svogūno laiškų
  • saujos šviežios kalendros
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 stiklinės Panko džiūvesėlių

Salotoms:

  • 3 lapų baltojo kopūsto
  • 3 lapų mėlynojo kopūsto
  • 1 morkos
  • saujos šviežios kalendros
  • kelių svogūno laiškų
  • 1 v.š. sezamų sėklų
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. laimo sulčių

Karamelizuotam ananasui:

  • 1/2 šviežio ananaso
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. sviesto

Sweet chili mayo padažui:

  • 2 v.š. majonezo
  • 2 v.š. sweet chilli padažo
  • šlakelio laimo sulčių

Mėsainiams:

  • 4 „Vilniaus duonos“ BRIOCHE mėsainių bandelių
  • konservuotų jalapenų griežinėlių

Www.antmedineslenteles.lt tinklaraštininkė Kristina siūlo kiek originaliau pažvelgti į įprastą mėsainį ir pasigaminti žuvainį su lašiša. Šis receptas yra tikrai ypatingas, gurmaniškas, todėl jam Kristina rekomenduoja BRIOCHE bandeles. Pasiruoškite stebinančiam skoniui!

KAIP GAMINTI?

Kepsnelio paruošimas

  • Lašišos filė sukapojame smulkiais gabalėliais.
  • Į dubenį dedame kapotą lašišą, smulkintus svogūnų laiškus, kalendras, kiaušinį, sezamų aliejų, druską, „panko“ džiūvėsėlius ir išmaišome.
  • Paruoštą masę dedame į šaldytuvą ir laikome, kol paruošime kitus burgerio ingredientus.

Salotų paruošimas

  • Kopūstus ir morkas supjaustome plonomis juostelėmis ir sumaišome su smulkinta kalendra, svogūnų laiškais, sezamų sėklomis, sezamų aliejumi, sojos padažu ir laimo sultimis.

Karamelizuotų ananasų paruošimas

  • Ananasą nulupame, supjaustome. Abi puses pabarstome cukrumi. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame ananasą ir kepame maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių, kol ananasas gražiai apskrunda.

Padažo paruošimas

  • Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

Bandelių paruošimas

  • Kai suruošiame visus priedus – iškepame lašišos kepsnelius. Kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iš abiejų pusių.
  • Orkaitėje kelias minutes pašildome bandeles. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Ant apatinės bandelės tepame padažo, dedame lašišos kepsnelį, ananaso griežinėlį, jalapeno griežinėlių, salotų.
  • Uždenkite mėsainio bandele – sultingas gurmaniškas mėsainis paruoštas!