Japoniškas
mėsainis
Japoniškas mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 „Vilniaus duonos“ BRIOCHE mėsainių bandelės
  • 4 mėsos paplotėlių mėsainiams
  • 4–6 valg. š. „Teriyaki“ padažo
  • 2 saujų juostelėmis pjaustyto pekininio kopūsto
  • 2 saujų juostelėmis pjaustyto ankstyvojo kopūsto
  • 50 – 100 g juostelėmis pjaustyto „gari“ arba sušių imbiero
  • 4–6 šaukštų majonezo
  • 1 šaukšto juodųjų sezamų sėklų
  • 1 šaukšto sezamų aliejaus
  • druskos ir pipirų

„Gari“ – japoniškas mėsainis, kuriam rytietiško skonio suteikia iš sušių gerai pažįstamas marinuotas imbieras. Japonišku stiliumi pagardintos kopūstų salotos suteikia išbaigtumo siam skonių deriniui.

KAIP GAMINTI?

Mėsos paruošimas

  • Pagardinkite mėsos paplotėlius druska ir pipirais.
  • Apkepkite paplotėlius kepsninėje iš abiejų pusių.

Salotų paruošimas

  • Sumaišykite juostelėmis supjaustytą pekininį ir ankstyvąjį kopūstą, imbierą, sezamo sėklas, aliejų ir majonezą ir įdėkite pusei valandos į šaldytuvą. Jei juodųjų sezamo sėklų nepavyktų gauti, galite naudoti šviesias sezamų sėklas.
  • Įmaišykite 1 valg. š. sezamų aliejaus.
  • Paragaukite ir pagal skonį įdėkite dar druskos ir pipirų.

Bandelių paruošimas

  • Paskrudinkite abi bandelės puseles kepsninėje. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Padėkite apkeptą mėsos paplotėlį ant bandelės pagrindo ir užtepkite „Teriyaki“ padažo.
  • Ant mėsos paplotėlio uždėkite japonišku stiliumi paruoštas kopūstų salotas.
  • Uždenkite „kepurėlę“. Japoniškas mėsainis paruoštas. Oishii! – Skanaus!