Las Vegaso
mėsainis
Las vegaso mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 „Vilniaus duonos“ BRIOCHE mėsainių bandelės
  • 4 mėsos paplotėlių mėsainiams
  • 4 Čederio sūrio riekelių
  • 8 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų kečupo
  • 2 šaukštų amerikietiškų garstyčių
  • pusės smulkiai supjaustyto marinuoto agurko
  • 2 svogūnų
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 1 šaukšto rapsų aliejaus
  • 1 šaukšto cukraus druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 šaukšto trumų skonio aliejaus
  • 1 riekelėmis supjaustyto trumo (jei jo neturite, užteks ir padažo)

Nuodėmingai skanaus mėsainio receptas gimė siautulingajame Las Vegase. Šiam dvigubam mėsainiui netrūksta nei dydžio, nei skonio, o viską „vainikuoja“ trumai! Čia jau nieko nebepridursi.

KAIP GAMINTI?

Padažo paruošimas

  • Dubenyje sumaišykite majonezą, garstyčias, kečupą ir smulkiai supjaustytą marinuotą agurką.
  • Jei norite, masę dar pagardinkite trumų skonio aliejumi.
  • Supjaustykite svogūnus juostelėmis ir kartu su žvaigždiniais anyžiais kepkite 5 minutes keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Įberkite cukraus, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Svogūnus dar 5 minutes palaikykite keptuvėje ant silpnos ugnies, o žvaigždinius anyžius išimkite.
  • Į sumaišytą padažą sudėkite kepintus svogūnus ir sumaišykite.

Mėsos paruošimas

  • Pagardinkite mėsos paplotėlius druska ir pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje arba kepsninėje iki „medium“ lygio.
  • Apvertę paplotėlius, ant apkeptos pusės dėkite čederio sūrio riekeles.

Bandelės skrudinimas

  • Paskrudinkite bandeles keptuvėje arba orkaitėje. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Mėsainių bandelę sutepkite paruoštu padažu, ant apatinės bandelės dalies uždėkite supjaustyto marinuoto agurko riekelės ant jų dėkite paruoštą mėsos paplotėlį.
  • Uždenkite mėsainio bandeles „kepurėlę“ – sultingas mėsainis paruoštas!