Naujojo Orleano
kreolų mėsainis
Naujojo orleano mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 „Vilniaus duonos“ BRIOCHE mėsainių bandelės
  • 4 mėsos paplotėlių mėsainiams
  • 4 Čederio sūrio riekelių
  • 4–6 šaukštų majonezo
  • 2 saujų juostelėmis supjaustytų gūžinių salotų
  • 2 saujų juostelėmis supjaustyto kopūsto
  • 1 žaliosios paprikos, supjaustytos juostelėmis
  • 1 saliero stiebo, supjaustyto juostelėmis
  • 80 g sviesto
  • žiupsnelio džiovintų čiobrelių
  • pusės šaukštelio paprikų miltelių
  • žiupsnelio džiovintų rozmarinų
  • pusės šaukštelio Kajeno paprikų
  • pusės šaukštelio kario miltelių
  • pusės šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio Vorčesterio padažo
  • pusės šaukštelio aštraus aitriųjų paprikų padažo
  • 1 vnt. smulkintos ančiuvių filė aliejuje
  • 3 šaukštų baltojo vyno acto
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 12 marinuoto agurko riekelių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kreolų kultūra neatsiejama ne tik nuo Luizianos istorijos, bet ir nuo šio mėsainio. Šį išskirtinį receptą įkvėpė karšto ir svetingo Naujojo Orleano spalvos, nuotaikos ir kvapai.

KAIP GAMINTI?

Padažo paruošimas

  • Sviestą palaikykite kambario temperatūroje arba atsargiai suminkštinkite mikrobangų krosnelėje.
  • Į jį sudėkite prieskonius, džiovintas prieskonines žoleles, Vorčesterio ir aitriųjų paprikų padažus bei smulkintą ančiuvių filė.
  • Viską sumaišykite, ant kepimo popieriaus suformuokite maždaug 4 cm storio sviesto juostelę.
  • Ją standžiai apsukite kepimo popieriumi ir įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  • Sušaldytą sviesto su prieskoniais juostelę supjaustykite 1 cm storio gabaliukais ir laikykite šaldytuve, kol jų prireiks.
  • Dubenyje sumaišykite supjaustytą kopūstą, papriką ir saliero stiebą.
  • Įpilkite aliejaus ir acto, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Leiskite prieskoniams įsigerti į kopūstų salotas, kol atliksite kitus paruošiamuosius darbus.

Mėsos paruošimas

  • Pagardinkite mėsos paplotėlius druska ir pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje arba kepsninėje kol lengvai apskrus.
  • Apvertę paplotėlius, ant apkeptos pusės uždėkite sviesto su prieskoniais gabaliuką, o ant jo – čederio riekelę. Besilydantis sūris sugers sviestą.

Bandelės skrudinimas

  • Paskrudinkite bandeles keptuvėje arba orkaitėje. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Perpjautą bandelę sutepkite majonezu, ant apatinės bandelės dalies uždėkite juostelėmis supjaustytas gūžines salotas ir marinuotų agurkų riekeles.
  • Ant salotų uždėkite iškeptus paplotėlius su sūriu, o ant viršaus – marinuotas kopūstų salotas.
  • Uždenkite „kepurėlę“ – sultingas mėsainis paruoštas!