San Francisko
mėsainis
Sanfrancisko mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 „Vilniaus duonos“ BRIOCHE mėsainių bandelių
  • 4 mėsos paplotėlių mėsainiams
  • 4 Griujero sūrio riekelių (apie 80 g)
  • 2 saujų plonomis juostelėmis supjaustyto raudonojo kopūsto
  • 1 nuskustos ir juostelėmis supjaustytos morkos
  • 4–6 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų „Massaman“ kario pastos (arba raudonosios kario pastos)
  • Pusės saujos šviežios smulkintos kalendros
  • 50 g. bulvių traškučių
  • 1 nulupto geltonojo svogūno
  • 1 pomidoro
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 1 šaukšto rapsų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Autentiškas mėsainio receptas atkeliavo iš San Francisko. Ypatingą skonį atskleidžia netikėtas Griujerio sūrio ir kario majonezu apvoliotų kopūsto ir morkos juostelių derinys.

KAIP GAMINTI?

Mėsos paruošimas

  • Pagardinkite mėsos paplotėlius druska ir pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje ar kepsninėje iki „medium“ lygio. Apvertę paplotėlius, ant apkeptos pusės uždėkite Griujero sūrio riekeles, kad išsilydytų.

Padažo paruošimas

  • Dubenyje sumaišykite majonezą ir kario pastą.
  • Įdėkite supjaustytą kopūstą ir morką, smulkintą kalendrą ir išmaišykite. Leiskite prieskoniams įsigerti, kol ruošite kitus komponentus.
  • Supjaustykite nuluptą svogūną ir pomidorą juostelėmis.
  • Svogūną ir pomidorą kartu su žvaigždiniais anyžiais kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol jie šiek tiek suminkštės.
  • Įberkite cukraus, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Palaikykite ant silpnos ugnies dar 5 minutes arba kol skystis beveik visiškai išgaruos. Iš masės išimkite anyžius.

Bandelių paruošimas

  • Paskrudinkite arba apkepkite bandelės puseles. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Abi paskrudintos bandelės puses ištepkite svogūno ir pomidorų mase, ant viršaus dėkite iškeptą mėsos paplotėlį su sūriu, paruoštą dažovių padažą bei smulkintus bulvių traškučius.
  • Uždenkite „kepurėlę“ ir skanaukite! Jie išties puikūs!