Skandinaviškas
žuvainis su lašiša
Skandinaviškas žuvainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 vienetų „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelių su sezamais
  • 3 pomidorų
  • 6 laiškinių svogūnų
  • saujos petražolių
  • pusės šaukštelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • apie 900 g lašišos filė be kaulų
  • 4 šaukštų „Teriyaki“ padažo
  • 2 šaukštų sezamų sėklų
  • Kelių saujų salotų

Skandinaviško stiliaus žuvainis, kurio klasikinį skonį netikėtai papildo japoniškas „Teriyaki“ padažas. Derinys nepakartojamas, jis jus tikrai maloniai nustebins!

KAIP GAMINTI?

Žuvies paruošimas

  • Nupjaukite lašišos odelę.
  • Žuvį supjaustykite maždaug 4 x 5 cm dydžio gabaliukais iš sudėkite į mažu sviesto kiekiu pateptą kepimo skardą.
  • Lašišą sudėkite į mažu sviesto kiekiu pateptą kepimo skardą.
  • Skardą įdėkite maždaug 10 minučių į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Padažo paruošimas

  • Pirmiausia paruoškite pomidorų „salsą“.
  • Perpjaukite pomidorus, išimkite sėklytes.
  • Sutrinkite pomidorų puseles, laiškinius svogūnus ir petražoles.
  • Pusę laiškinių svogūnų atidėkite į dubenį.
  • Likusias daržoves sumaišykite kitame dubenyje. Įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Leiskite prieskoniams įsigerti, kol atliksite kitus paruošiamuosius darbus.

Bandelės skrudinimas

  • Paskrudinkite abi mėsainių bandelių puseles. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Sutepkite abi mėsainių bandelės puseles paruoštu „salsos“ padažu.
  • Pirmiausia dėkite salotas, ant jų – lašišos gabaliukus.
  • Lašišų gabaliukus uždenkite svogūnų laiškais.
  • Uždėkite mėsainio bandelės kepurėlę – lašišos žuvainis paruoštas!