Teksaso
BBQ mėsainis
Teksaso mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 4 „Vilniaus duonos“ BRIOCHE mėsainių bandelių
  • 4 mėsos paplotėlių mėsainiams
  • 4 storų Čederio sūrio riekelių
  • 16 marinuotų agurkų riekelių
  • 1 riekutėmis supjaustyto geltonojo svogūno
  • 2 riekutėmis supjaustytų šviežių dešrelių
  • 1 kiaulienos šonkauliukų eilės, iškeptos iki minkštumo
  • 8 šaukštų BBQ padažo
  • pusės stiklinės Coca-Colos
  • 4 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 2 žiupsnelių šviežių čiobrelių lapelių

Niekas nepasakys, kad čia per mažai mėsos! Šis sotus Coca-Cola pagardintas mėsainis atkeliavo iš Teksaso. Be mėsos paplotėlio dar dedami šonkauliukai ir dešra – mėsos mėgėjas tai tikrai įvertins.

KAIP GAMINTI?

Padažo paruošimas

  • Supilkite į puodą Coca Colą, BBQ padažą, sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelių lapelius ir kaitinkite ant vidutinės ugnies 10 minučių, kad padažas šiek tiek suvirtų.

Mėsos paruošimas

  • Nuimkite mėsą nuo iškeptų kiaulienos šonkauliukų ir sudėkite į padažą, kad troškintųsi. Patroškinkite 5 – 7 minutes. Palikite padažą bandelėms sutepti. Keptuvėje gerai iškepkite dešrelių riekeles, kol jos taps traškios. Pagardinkite mėsos paplotėlius druska ir pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje arba kepsninėje kol lengvai apskrus. Apvertę paplotėlį, ant apkeptos pusės dėkite čederio riekeles.

Bandelės skrudinimas

  • Apskrudinkite bandeles orkaitėje arba keptuvėje. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Mėsainių bandelę sutepkite jau paruoštu padažu.
  • Ant apatinės bandelės dalies uždėkite paruoštą mėsos paplotėlį su sūriu, skrudintas dešros riekeles, BBQ padaže troškintą kiaulienos šonkaulių mėsą bei pagardinkite supjaustyto marinuoto agurko riekelėmis.
  • Uždėkite kelis čiobrelio lapelius ir uždenkite mėsainio bandelės „kepurėlę“ – sultingas mėsainis paruoštas!