Traškusis
vištienos mėsainis pagal „Ant medinės lentelės“ receptą
Traškusis mėsainis - Vilniaus duoma

JUMS REIKĖS:

  • 2 „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelių
  • 1 didelio vištienos filė
  • 1 kiaušinio druskos, pipirų
  • „Nachos“ traškučių
  • 6 gabalėlių plonai pjaustytos šoninės
  • 2 gabalėlių čederio sūrio
  • kelių salotų lapų
  • raudonojo svogūno
  • 1 pomidoro
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 1 v.š. majonezo
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 v.š. dižono garstyčių

Šio originalaus, gardaus ir ypač traškaus mėsainio autorė – www.antmedineslenteles.lt tinklaraštininkė Kristina. Tai vienas iš Kristinos receptų, kuriais ji stebina draugus ir artimuosius. Nustebinkit ir jūs!

KAIP GAMINTI?

Mėsos paruošimas

  • Vištieną supjaustome plonesniais kepsneliais, pabarstome druska ir pipirais.
  • Indelyje išplakame kiaušinį su druska ir pipirais.
  • Maisto smulkintuvu sutriname „Nachos“ traškučius iki trupinių tekstūros.
  • Vištieną mirkome į kiaušinio plakinį ir smulkintus traškučius.
  • Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 190 laipsnių orkaitėje 15 – 20 minučių.

Padažo paruošimas

  • Paruošiame česnakinį padažą: indelyje sumaišome jogurtą, majonezą, trintą česnaką, druską ir pipirus.
  • Keptuvėje paskrudiname šoninę, kol ji tampa tamsi ir traški.
  • Supjaustome daržoves.

Bandelių paruošimas

  • Likus kelioms minutėms iki vištienos kepimo pabaigos į orkaitę dedame bandeles ir pašildome kelias minutes. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Konstruojame mėsainį: ant apatinės bandelės tepame jogurtinio padažo, tuomet dedame salotos lapą, keptą vištieną, sūrį, traškią šoninę, svogūno ir pomidoro griežinėlius.
  • Viršutinę bandelę aptepame garstyčiomis ir uždedame ant mėsainio.
  • Uždenkite „kepurėlę“ – traškusis mėsainis paruoštas!