Vegetariškas
derliaus meto mėsainis
Vegetariškas mėsainis - Vilniaus duona

JUMS REIKĖS:

  • 1 „Vilniaus duonos“ mėsainių bandelės su sezamais
  • sviesto arba aliejaus kepimui
  • 100 g mažų voveraičių
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 1 Tofu ir burokėlių kepsnelio arba kitokio vegetariško kepsnelio
  • 2 šaukštų majonezo
  • kelių salotų lapų
  • 1 plonos riekelės Fetos sūrio
  • šviežių smulkintų krapų

Unikalų vegetariško mėsainio skonį kuria švelnus burokėlių ir Fetos sūrio derinys. Bendrą visumą papildo gardžiosios voveraitės.

KAIP GAMINTI?

Kepsnelio paruošimas

  • Keptuvėje pašildykite vegetarišką kepsnelį.
  • Jei naudosite tofu ir burokėlių kepsnelį, jį verta perpjauti.

Padažo paruošimas

  • Paprastoje keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto ar šlakelį aliejaus ir kelias minutes kepkite voveraites. Pagardinkite jas druska ir juodaisiais pipirais ir padėkite į šoną.

Bandelės skrudinimas

  • Mėsainio bandelės puseles apkepkite keptuvėje su grotelėmis. KAIP GERIAUSIA PASKRUDINTI BANDELĘ SUŽINOK ČIA
  • Abi mėsainio bandelės puseles sutepkite majonezu. Ant bandelės dėkite salotos lapą, fetos sūrio, tuomet – vegetarišką kepsnelį.
  • Ant kepsnelio uždėkite keptų voveraičių, jas gausiai apibarstykite krapais.
  • Uždenkite „kepurėlę“ – sultingas rudens derliaus mėsainis paruoštas!