Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

BRC Sertifikatas

Didžiausia Lietuvoje duonos gamintoja „Vilniaus duona“ įvertinta tarptautiniu kokybės sertifikatu BRC, suteikiamu tik įmonėms, gaminančioms pačios aukščiausios kokybės produkciją. Bendrovės atstovai pabrėžia, jog toks įvertinimas dar labiau sustiprins jos pozicijas šalies rinkoje, o tuo pačiu ir suteiks didesnį konkurencinį pranašumą toliau vystant plėtrą užsienio rinkose.

Kaip sako „Vilniaus duonos“ komercijos direktorius Gražvydas Jukna, BRC sertifikatas yra ypatingai vertinamas visame pasaulyje ir bendrovės partneriams patvirtins, jog sostinėje veikianti įmonės kepykla veikia vadovaudamasi aukščiausiais kokybės, saugumo ir procesų valdymo standartais

„Mums labai svarbu, kad ir mūsų partneriai, ir vartotojai būtų tikri dėl „Vilniaus duonos“ gaminių kokybės. Šis tarptautinį pripažinimą patvirtinantis kokybės sertifikatas, suteiktas Vilniaus kepyklai, mums ne tik leis dar labiau sustiprinti rinkos lyderio pozicijas, bet ir padidins klientų pasitikėjimą mumis. Jie galės būti dar tikresni, kad žaliavas gauname iš geriausių tiekėjų, užtikriname nepriekaištingai veikiantį gamybos procesą ir gebame suvaldyti visas įmanomas rizikas“, – sako jis.

Įmonės komercijos vadovo teigimu, kokybės sertifikatas padės ir eksporto srityje. Per praėjusius metus „Vilniaus duona“ eksportavo gaminių už 3,65 mln. eurų. Tai net 40 proc. daugiau lyginant su 2016 m. Lietuviški duonos gaminiai eksportuojami į Suomiją, Švediją, Estiją, Didžiąją Britaniją bei kitas šalis.

Kaip teigia kepimo įmonių lyderės Skandinavijoje ir Baltijos šalyse „Lantmännen Unibake“, kuriai ir priklauso „Vilniaus duona“, kokybės vadovė Heli Sakki, BRC sertifikatą gauna tik tarptautinio lygio kepyklos. Į jį pretenduojančios bendrovės privalo užtikrinti ne tik nepriekaištingą gamybos grandinės veikimą, bet ir prisiimti įsipareigojimą nuolat investuoti į procesų tobulinimą bei darbuotojų gerovę ir mokymąsi.

„BRC yra garantas, kad gamintojas itin atidžiai renkasi žaliavas, užtikrina sklandžiai veikiančią produktų tiekimo liniją, turi kompetentingą ir nuolat tobulėjančią komandą. Potencialiems partneriams tai labai svarbūs faktoriai. „Vilniaus duonai“ nuo šiol atsiveria dar daugiau galimybių savo gaminius pristatyti ir kitų šalių vartotojams“, – sako ji.

BRC maisto saugos standartas laikomas vienu griežčiausių visame pasaulyje. Jo sertifikatai suteikiami tik tiems gamintojams, kurie geba užtikrinti nuolatinę produktų kokybę ir saugą bei nuolat investuoja į naujų technologijų diegimą.

Tam, kad atitiktų BRC standartus įmonės privalo užtikrinti nepriekaištingą visos gamybos grandinės valdymą. Būtina skrupulingai prižiūrėti žaliavų kokybę, kontroliuoti technologinius procesus, laikytis griežčiausių higienos reikalavimų. Siekdama sertifikato, „Vilniaus duona“ investavo į specialius metalo detektorius bei rentgeno detekcijos įrengimus.