Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

BURGERIS SU KAPOTOS LAŠIŠOS KEPSNELIU Grįžti atgal

Reikės

Lašišos kepsneliams (4 porcijoms) reikės:

  • 500 g. šviežios lašišos filė
  • Kelių svogūno laiškų
  • Saujos šviežios kalendros
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • 1/2š. druskos
  • 1/2 stiklinės Panko džiūvesėlių

Salotoms reikės:

  • 3 lapų baltojo kopūsto
  • 3 lapų mėlynojo kopūsto
  • 1 morkos
  • Saujos šviežios kalendros
  • Kelių svogūno laiškų
  • 1 v.š. sezamų sėklų
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • 2 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. laimo sulčių

Karamelizuotam ananasui reikės:

  • 1/2 šviežio ananaso
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 1 v.š. sviesto

Sweet chili mayo padažui reikės:

  • 2 v.š. majonezo
  • 2 v.š. sweet chilli padažo
  • Šlakelio laimo sulčių

Burgeriams reikės:

  • 4 BRIOCHE bandelių
  • Konservuotų jalapenų griežinėlių

Gaminimo eiga

  1. Lašišos filė sukapojame smulkiais gabalėliais.
  2. Į dubenį dedame kapotą lašišą, smulkintus svogūnų laiškus, kalendras, kiaušinį, sezamų aliejų, druską, Panko džiūvesėlius ir išmaišome.
  3. Paruoštą masę dedame į šaldytuvą ir laikome, kol paruošime kitus burgerio ingredientus.
  4. Ruošiame salotas: kopūstus ir morkas supjaustome plonomis juostelėmis ir sumaišome su smulkinta kalendra, svogūnų laiškais, sezamų sėklomis, sezamų aliejumi, sojos padažu ir laimo sultimis.
  5. Ruošiame karamelizuotus anansus: anansą nulupame, supjaustome. Abi puses pabarstome cukrumi. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame anansą ir kepame maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių, kol anansas gražiai apskrunda.
  6. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  7. Kai suruošiame visus priedus – iškepame lašišos kepsnelius. Kepame ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iš abiejų pusių.
  8. Orkaitėje kelias minutes pašildome bandeles.
  9. Sluoksniuojame burgerius: ant apatinės bandelės tepame padažo, dedame lašišos kepsnelį, ananaso griežinėlį, jalapeno griežinėlių, salotų ir viršutinę bandelę.