Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

DUONOS APKEPAS SU SŪRIU Grįžti atgal

Reikės

4 porcijoms:

  • 200 g. baltos duonos / batono – apie pusė kepalo
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės grietinėlės (30% riebumo)
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
  • 1/2 a.š. džiovinto baziliko
  • 1/4š. pipirų
  • 100 g. kumpio
  • 10 saulėje džiovintų pomidorų
  • 200 g. sūrio
  • Šviežių petražolių

Gaminimo eiga

  1. Duoną supjaustome kubeliais ir suberiame į didelį dubenį.
  2. Kumpį supjaustome kubeliais, saulėje džiovintus pomidorus juostelėmis, sūrį sutarkuojame.
  3. Į dubenį mušame kiaušinius, pilame pieną, grietinėlę, druską, pipirus, raudonėlį, baziliką. Išmaišome.
  4. Į dubenį su duona pilame kiaušinių plakinį, dedame kumpį, saulėje džiovintus pomidorus, 3/4 sūrio. Gerai išmaišome ir leidžiame pastovėti kambario temperatūroje kelias minutes, kad duona sugertų skystį.
  5. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, perkeliame masę į skardą. Rankomis padarome taip, kad dalis duonos gabalėlių būtų gražiai “išsišokę”.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Jei viršus per daug tamsėja, uždengiame apkepą folija.
  7. Ant viršaus beriame likusią dalį sūrio ir kepame dar 10 minučių.
  8. Apkepas iškepęs, kai jo viduryje jau nebelikę skystos masės – tai galime patikrinti peiliu.