Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

KLASIKINIS BURGERIS Grįžti atgal

Reikės

4 porcijoms reikės:

  • 800 g. maltos jautienos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. garstyčių | Geriausia – dižono
  • Šlakelio vorčesterio padažo
  • Druskos, pipirų
  • 4 mėsainių bandelių | Naudojau “Vilniaus duonos” brioche bandeles
  • 4 riekelių sūrio
  • 8 riekelių plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės |  Amerikietiško tipo
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonojo svogūno
  • 4 salotų lapų
  • 4 a.š. česnakinio padažo
  • 4 a.š. pomidorų padažo

Gaminimo eiga

  1. Paruošiame mėsą – dubenyje sumaišome maltą mėsą, smulkintą svogūną ir česnaką, kiaušinį, garstyčias, vorčesterio padažą, druską ir pipirus (druska ir pipirai – skonio reikalas, bet aš dedu apie šaukštelį druskos ir pusę šaukštelio pipirų).
  2. Įkaitiname grilių, suformuojame mėsos “blynus” ir iškepame. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo kaitros, “blynų” dydžio, mėgstamo iškepimo lygio.
  3. Kol mėsa kepa – susipjaustome priedus, pasiruošiame padažus.
  4. Keptuvėje paskrudiname šoninę, kol tampa tamsi ir traški.
  5. Kai mėsa iškepa, perkeliame į lėkštę ir leidžiame pailsėti apie 10 minučių.
  6. Tuo metu kelias minutes griliuje pašildome bandeles.
  7. Ant apatinės bandelės tepame česnakinio padažo. ant viršutinės – pomidorų padažo.
  8. Konstruojame mėsainį: apatinė bandelė, mėsa, sūris, traški šoninė, pomidoras, svogūnas, salota, viršutinė bandelė.

Susiję produktai