Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

Prancūziški skrebučiai su pertepimu Grįžti atgal

Reikės

Skrebučiams reikės:

  • 5 baltos duonos riekelių
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml riebios grietinėlės
  • 150 ml pieno
  • 1 v.š. cukraus
  • Žiupsnelio cinamono
  • Sviesto kepimui

 

Pertepimui reikės:

  • 150 g kreminio sūrio
  • 5 braškių
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • Šlakelio vanilės

 

Patiekimui:

  • Šviežių braškių
  • Cukraus pudros

 

 

Gaminimo eiga

Gaminame:

  1. Inde išplakame kiaušinius, grietinėlę, pieną, cukrų, cinamoną.
  2. Ruošiame pertepimą: braškes sutriname iki vientisos masės, sumaišome su kreminiu sūriu, cukraus pudra ir vanile.
  3. Keptuvėje įkaitiname sviestą.
  4. Kiekvieną duonos riekę pamirkome kiaušinio plakinyje, dedame į keptuvę ir kepame ant vidutinės ugnies kol abi pusės gražiai apskrunda.
  5. Kai visi skrebučiai iškepa, keturis aptepame paruoštu kremu.
  6. Sudedame apteptus skrebučius vieną ant kito, o ant viršaus dedame skrebutį be aptepimo.

 

Ant paruoštų skrebučių dedame šviežių braškių, pabarstome cukraus pudra ir gauname tobulą patiekalą.