Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

SUMUŠTINIAI SU HUMUSU Grįžti atgal

Reikės

  • Visų grūdo dalių “Agotos” duonelė
  • Agurkas
  • Moliūgų sėklos
  • Sezamo sėklos
  • Druska ir pipirai

 

ARBA

  • Visų grūdo dalių “Agotos” duonelė
  • Mažieji pomidoriukai
  • Lukštentos kanapių sėklos
  • Bazilikas
  • Druska ir pipirai

 

HUMUSUI:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 2 v.š. tahini pastos
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • v.š. citrinos sulčių
  • 2 – 4 v.š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių
  • 1 skiltelės česnako arba 1/2 a.š. česnako miltelių
  • 1⁄2 a.š. druskos
  • 1⁄4 a.š. pipirų
  • 1⁄2 a.š. malto kumino (nebūtina)

Gaminimo eiga

  • Pirmas ir svarbiausias žingsnis, norint pagaminti nuostabios kreminės tekstūros humusą – pašalinti avinžirnių odeles. Odeles pašalinsite lengvai spausdami avinžirnį tarp pirštų. Tai labai lengva, bet užtrunka geras 10 minučių. Šis žingsnis nėra būtinas, bet tik be odelių galima pagaminti itin kreminės tekstūros humusą be jokių gumulėlių.
  • Į maisto smulkintuvą dedame visus produktus. Vietoje skysčio nuo konservuotų avinžirnių galima naudoti vandenį, bet šis skystis – dar viena gero humuso paslaptis. Šis skystis, kad ir kaip gali būti keista, išsiplaka panašiai kaip kiaušinio baltymas, iš jo net morengą galima kepti. Todėl jis suteikia humusui ypatingo purumo, švelnumo. Pradžioje jo pilkite 2 v.š. ir jei humusui dar reikės drėgmės – vis po truputį pridėkite skysčio, taip reguliuodami humuso tirštumą iki kol pasieksite savo norimą rezultatą.
  • Gardinkite mėgiamais priedais ir ragaukite, skanaus!