Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

Sumuštiniai su rikotos kremu ir aviečių – chia džemu Grįžti atgal

Reikės

Aviečių džemui reikės:

  • 500 g. šaldytų arba šviežių aviečių
  • 1 laimo
  • 3 v.š. klevų sirupo
  • 3 v.š. chia sėklų

 

2 porcijoms sumuštinių reikės:

  • 4 vnt Toste kvietinių duonelių
  • 100 g. rikotos
  • 1 a.š. cukraus pudros
  • Šlakelio laimo sulčių
  • Žiupsnelio vanilės
  • 1 banano

Gaminimo eiga

  1. Ruošiame aviečių džemą. Uogas beriame į keptuvę ir kaitiname maišydami apie 10 minučių, kol uogos suminkštėja ir išleidžia skystį. Įtarkuojame laimo žievelės, įspaudžiame šaukštą laimo sulčių, pilame klevų sirupo ir beriame chia uogų, išmaišome ir pakaitiname viską dar kelias minutes. Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame džemui pastovėti apie 15 minučių, kol chia sėklos sugeria skystį ir išbrinksta, o džemas tampa tirštas.
  2. Sumuštiniams reikės kelių šaukštų džemo, o likusį galite supilti į sandarų stiklinį indelį ir laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.
  3. Ruošiame rikotos kremą – rikotos sūrį išmaišome su cukraus pudra, laimo sultimis ir vanile.
  4. Ant duonos tepame rikotos kremo, dedame aviečių džemo ir banano griežinėlių. Papildomai galima (bet nebūtina) pabarstyti riešutais, sėklomis, uogomis ir pan. Sumuštiniai nuotraukoje papildomai pagardinti šviežiomis avietėmis ir mėta, kokoso drožlėmis, chia sėklomis ir smulkintu juoduoju šokoladu.