Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku

SVEIKESNĖ KEPTOS DUONOS SU SŪRIU ALTERNATYVA Grįžti atgal

Reikės

  • 300 g. geros sudėties duonos
  • Kokybiškų riebalų kepimui (tikslus kiekis priklauso nuo keptuvės, man prireikė maždaug 4 v.š.)
  • 3 česnako skiltelių
  • Druskos, pipirų
  • 180 g. 9% riebumo varškės
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • Saujelės graikinių riešutų
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Šviežių petražolių

Gaminimo eiga

  • Paruošiame varškę: dubenėlyje sumaišome varškę, 2 smulkintas česnako skilteles, jogurtą, smulkintus graikinius riešutus, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  • Duoną supjaustome gabalėliais.
  • Keptuvėje įkaitiname riebalus – geriausia ne visus iškarto. T.y. geriau papildomai įpilti kiek reikės, nei skandinti duoną riebaluose.
  • Kepame duoną ant vidutinės ugnies kas minutę pavartydami gabalėlius kol gražiai apskrunda, maždaug 5-7 minutes.
  • Nusausiname riebalų perteklių nuo duonos popierinėmis servetėlėmis.
  • Kiekvieną duonos gabalėlį pabarstome druska ir įtriname česnaku.
  • Ant duonos tepame česnakinės varškės.
  • Ant viršaus galima papildomai pabarstyti smulkintų graikinių riešutų ir šviežių petražolių.