Grįžti į naujienas

„Vilniaus duona“ šventiniam stalui iškepė rekordinį kiekį duonos

„Vilniaus duona“ šventiniam stalui iškepė rekordinį kiekį duonos

Lietuviai nuo seno didžiųjų švenčių neįsivaizduoja be duonos gaminių, o ant Kūčių stalo šiam patiekalui skiria itin garbingą vietą. Tačiau šių metų šventės, kaip pastebi šalies duonos rinkos lyderė „Vilniaus duona“, bus rekordinės. Bendrovė artėjančioms šventėms vien per gruodžio 23 dieną iškepė 157 tonas duonos arba 9 proc. daugiau nei pernai ir 28 proc. daugiau nei 2014 m. tą pačią dieną.

Prieššventiniu laikotarpiu duonos gamybos apimtys išauga kiekvienais metais, tačiau šiemet duonos populiarumas dar didesnis nei įprastai – likus dienai iki šv. Kalėdų, iškepta 70 proc. daugiau duonos nei gruodžio vidurkis.

Bendrovės komercijos direktorius Gražvydas Jukna pastebi, kad šiemet prieš žiemos šventes išaugo visų rūšių duonos pardavimai. Ruginės duonos parduota beveik 80 proc., o kvietinės – virš 60 proc. daugiau nei vidutiniškai.

„Stipriai augantį ruginės duonos populiarumą galima būtų sieti su pastarųjų metų tendencija rinktis natūralesnius bei sveikesnius gaminius. Pastebime, kad vis daugiau žmonių ieško duonos su didesne dalimi viso grūdo ruginių miltų, su įvairiais grūdais ir sėklomis, be mielių ar su mažesniu cukraus kiekiu. Šių įpročių neatsisakoma ir per šventes“, – sako G. Jukna.

Dideliu pardavimų šuoliu ruginių gaminių kategorijoje prieš Kalėdas pasižymėjo „Vilniaus duonos“ kepama „Agotos“ juoda duona (daugiau nei 60 proc. augimas) ir „Beatos virtuvės“ juoda duona su sėklomis (beveik 80 proc. augimas).

„Kvietinė duona savo populiarumą išlaiko per visas šventes, tačiau prieš šias Kalėdas pastebėjome didesnį jos paklausos augimą nei įprastai. Tokios tendencijos per daug nestebina. Šiemet vartotojams pasiūlėme naujų kvietinių gaminių, be to kiekvienais metais vis dar auga ir kvietinės sumuštinių duonos su įvairiais priedais populiarumas“, – teigia įmonės komercijos direktorius.

Kvietinių duonų kategorijoje didžiausiu populiarumu pasižymėjo šie „Vilniaus duonos“ gaminiai: „Beatos virtuvės“ skrudinimui skirta duona su sėklomis (94 proc. augimas) ir „Toste“ duona skrudinimui (56 proc. augimas).

Artėjant Kalėdoms „Vilniaus duona“ pasiūlė naujienų – naujas „Etnia“ sumuštinių duoneles, „Visagrūdę“ bemielę duoną, „Urtės“ šviesią duoną su kanapėmis, kurias iškart pamėgo vartotojai. Kaip pastebi G. Jukna, prieš šventes pirkėjai noriai renkasi naujienas, todėl jų pardavimai taip pat išaugo keliomis dešimtimis procentų, lyginant su gruodžio vidurkiu.


Susijusios naujienos: