Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su slapukų politika.
Sutinku
Grįžti į naujienas

„Vilniaus duona“ sustiprino gamybos procesus ir apsirūpino žaliavomis

„Vilniaus duona“ sustiprino gamybos procesus ir apsirūpino žaliavomis

Didžiausias Lietuvos duonos gamintojas ir tiekėjas „Vilniaus duona“ į ekstremalią situaciją šalyje sureagavo žaibiškai. Sustiprino visas gamybos grandis, dar labiau apsirūpino žaliavomis, ėmėsi griežtesnių produkcijos bei darbuotojų apsaugos priemonių. Bendrovės atstovai ramina – darbas artimiausiais mėnesiais nesustos, visi produktai parduotuvių lentynas pasieks ir duonos nepritrūks. Optimistinės „Vilniaus duonos“ prognozės numatytos netgi blogiausiam scenarijui – galimam pirkėjų skaičių prekybos tinkluose ribojimui ar karantino pratęsimui šalyje.

Nerimo ženklų nėra

Nors pirmoji karantino savaitė bendrovei tapo tikru išbandymu, šiuo metu galima lengviau atsipūsti. „Vilniaus duonos“ komercijos direktoriaus Artūro Kokoškino teigimu, šalyje paskelbus ekstremalią situaciją, teko gaminti tik pagrindinius asortimento produktus, o smulkesnių gamybą atidėti. Tačiau pašnekovas tikina – darbas vėl grįžo į įprastas vėžes, produkcijos kepimas ir tiekimas stabilizuoti, o šviežios duonos parduotuvėse neprirūks.

„Šiuo metu užsakymai padidėję, tačiau situacija nebėra tokia įtempta, kokia buvo prasidėjus karantinui. Dirbame įprastai: produkciją pristatome laiku, žaliavomis esame apsirūpinę. Jų bendrovės sandėliuose turime keliems mėnesiams, o tiekėjai taip pat apsirūpinę žaliavomis ir garantuoja reikiamus kiekius. Pastarųjų savaičių praktika parodė, kad padidėjus užsakymams, esame pajėgūs gaminti net 160 tonų per dieną, tuo tarpu 2019 m. kovo mėn. vidurkis buvo apie 90 tonų per dieną. Be to, daugiausia naudojame vietines žaliavas, o jų trūkumo nėra, tačiau pastebėję tiekimo sutrikimo ženklų, padidinsime turimą rezervą“, – pabrėžia A. Kokoškinas.

Pašnekovas pripažįsta, kad išaugęs produkcijos poreikis kurį laiką lėmė kai kurių gaminių trūkumą parduotuvėse, tačiau lentynos produktais buvo užpildytos nedelsiant. Įprasti, anot A. Kokoškino, išliko ir apsipirkimo įpročiai, tačiau pakito pirkinių krepšelio dydis.

„Pirkėjai vis dar lieka ištikimi ruginei duonai, kvietiniams gaminiams. Tačiau dabar vienu kartu jie perka daugiau. Tai vyksta dėl apsipirkimų retėjimo: į parduotuves stengiamasi eiti ne taip dažnai, produktų įsigyti ilgesniam laikui. Be to, vaikai šiuo metu nelanko mokyklų, todėl namuose gaminama daugiau“, – komentuoja „Vilniaus duona“ komercijos direktorius.

 

Kokoškinas sako, kad ir išbandymų metu „Vilniaus duonai“ prioritetu ir toliau išlieka rūpestis kokybe: „Darome viską, kad pirkėjus pasiektų jų pamėgta, šviežia ir kokybiška produkcija“.

Taiko griežčiausią apsaugą

Šiuo metu bendrovė imasi visų ne tik gamybos ir tiekimo, bet ir griežtos gaminių bei darbuotojų apsaugos užtikrinimo priemonių. Anot „Vilniaus duonos“ kokybės vadovo Valdo Laukagalio, nors Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patikino, kad korona virusas neplinta per maistą bei jo produktus, įmonė itin atsakingai vertina pandemijos grėsmę.

„Rūpinamės savo darbuotojų sveikata, todėl jiems užtikriname saugią aplinką kepyklose, logistikos grandyje, biuruose. Iš pastarųjų buvo persikelta dirbti į namus, o likusiose vietose vadovaujamės patvirtintu visuotinės sveikatos apsaugos standartu. Itin atsakingai žiūrime į gamybos saugą, o dabar ėmėmės ir papildomų prevencijos priemonių. Jau nuo kovo pradžios taikome sugriežtintus dezinfekavimo, valymo planus, susiekėme su partneriais, atliekančiais vidaus bei lauko teritorijų švaros darbus, nurodėme juos vykdyti dažniau bei intensyviau. Naudojame apsaugines priemones, visus paviršius, turinčius sąlyti su rankomis, dezinfekuojame skirtingomis šluostėmis ne mažiau kaip triskart per parą. Taip pat kepyklose įrengtos papildomos dezinfekavimo stotelės – darbuotojai jomis naudojasi jau prie įėjimų į patalpas“, – apie saugumo priemones pasakoja V. Laukagalis.

„Vilniaus duonos“ kokybės vadovas užtikrina – turimas planas ir tam atvejui, jei COVID-19 virusu susirigtų bet kuris bendrovės darbuotojas. Pasak V. Laukagalio, ekstremali situacija būtų suvaldyta nustačius užsikrėtusiojo darbo pobūdį, specifiką, zoną, kurioje buvo dirbta, ir visus turėtus kontaktus: „Jei, pavyzdžiui, susirgtų kepyklos darbuotojas, laikinai joje stabdytume gamybą, atliktume papildomus valymo bei dezinfekavimo veiksmus, informuotume specialiąsias tarnybas. Tačiau tokių atvejų dar nėra nustatyta ir labai tikimės, kad jų nebus.“

Pašnekovas priduria – korona viruso prevencijos imamasi ne tik vykdant gamybą, bet ir užtikrinant sklandžią logistikos, firminių parduotuvių veiklą.

„Visiems darbuotojams išduotos papildomos apsaugos priemonės: pirštinės, kaukės, dezinfekciniai skysčiai. Jomis aprūpintos ir parduotuvės – čia taip pat kasose įrengti ir apsauginiai barjerai, papildomai dezinfekuojamos patalpos. O visa mūsų produkcija yra pakuojama į saugias bei sandarias pakuotes ir nors virusu užsikrėsti per maisto produktus neįmanoma, taikome nulinę toleranciją galimai rizikai“, – užtikrina „Vilniaus duona“ kokybės vadovas.


Susijusios naujienos: